Techniekwedstrijden

Kom op stoom met STEAM

Doe mee met een van de techniekcompetities en maak van techniek een feest!

Vanaf september 2018 verzorgt stichting LEIS workshops om deel te nemen aan een van de techniekcompetities in Nederland. Onze trainers komen in je klas om je op gang te helpen of naar een hoger niveau te brengen, als je al vaker hebt mee gedaan.
In 5 workshops leren jij en je leerlingen de basis van de robot en hoe je de andere onderdelen van de wedstrijd aan kan pakken. Er is geen speciale voorkennis vereist om mee te kunnen doen. Ook hoeven je leerlingen niet bovengemiddeld intelligent of handig te zijn. De competities zijn geschikt voor alle niveau’s.

Voordelen boven “gewoon” techniekonderwijs

• Doelgericht onderwijs zorgt voor meer betrokkenheid en voldoening bij de leerlingen
  • De docent is facilitator ipv leerkracht. Je hoeft niet alles zelf te weten. Je ontdekt samen met je klas
  • Naast beta-vaardigheden worden ook veel 21-ste eeuwse vaardigheden opgedaan
  • De klas werkt als team samen

Wat levert het nog meer op?

• Alle verplichte techniekuren voor een heel jaar (PO)
  • Een flink aantal extra kerndoelen (Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld) kunnen worden behaald binnen het project (PO)
  • Bewezen hoger percentage dat kiest voor een technisch profiel (VO)
  • Een hechtere klas
  • Een hele gave ervaring

Voor iedereen

Voor elke leeftijd is er wel een uitdagende competitie om aan mee te doen, zowel voor het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs, van groep 3 tot 6-VWO!

FIRST LEGO League jr.

Voor de groepen 3 t/m 6 van het PO is er de jr. FIRST LEGO League (jr. FLL).

FIRST LEGO League (FLL)

Voor de groepen 6 t/m 8 van het PO en de onderbouw van het VO is er de FIRST LEGO League (FLL)

FIRST Tech Challenge

En voor de bovenbouw van het VO helpen we je bij de FIRST Tech Challenge (FTC).

Workshops

Tijdens de workshops wordt een grote inspanning van de leerkracht verwacht. Een extra ouder om te helpen is een aanrader.

Kosten:
Workshop Jr. FLL/FLL/FTC*     Doelgroep                      Prijs per cluster van 5 workshop
Jr. FLL  (90 min.)                         Groep 3-6.                      € 600
FLL (120 min.)                             Groep 6-8 en klas 1-3    € 750
FTC  (120 min.)                            Klas 4 en hoger.             € 750
* inclusief trainer en gebruik van materialen tijdens de workshops. Minimaal een docent nodig. Exclusief inschrijving bij een wedstrijd